Wat mensen zeggen

Gouden Boek CMYK (1)
Verhalen van de Lacune – Tweede – Het Gouden Boek
Carine J.A. Maes ISBN- 978949315808

bestellen

Een zeer sterk vervolg

In het eerste deel ‘Raaf’ (2019) van de serie ‘Verhalen van de Lacune’ werd Ravenia, prinses van het Westen, bedrogen door Raaf, prins van het Oosten. Daarom besluit ze terug te reizen naar haar thuisland. Tijdens deze gevaarlijke reis krijgt ze hulp uit onverwachte hoek: een roedel wolven die haar als een van hen zien. Ook de sprekende kat Balderus vergezelt haar met zijn wijze, maar raadselachtige raad. Ondertussen hebben een aantal heksen snode plannen om de macht eens en voor altijd over te nemen. Liefde, haat en jaloezie worden hiervoor slim ingezet. Een zeer sterk vervolg, duisterder en gedurfder dan het vorige deel. Het verhaal loopt lekker vlot, volgt verschillende personages in korte hoofdstukken en zit weer vol met gedetailleerde omschrijvingen en beeldspraak. Dit keer wordt het verhaal voornamelijk verteld vanuit Ravenia en de heksen. De personages spreken tot de verbeelding en de wereld wordt prachtig omschreven. Met liefde, vriendschap, onschuld, verraad, een prachtige draak, mooie magie en een zeer verrassend plot. Een origineel donker en sprookjesachtig fantasyverhaal, niet los te lezen van het eerste deel. Vanaf ca. 15 jaar. 

Ir. Kirsten Bosscher, Nederlandse Bibliotheekdienst Biblion

*****
 
Verhalen van de Lacune – Eerste – Raaf  van Carine J.A. Maes  ISBN- 9789491300813

omslag Raaf v4 def

Verhalen van de Lacune – Eerste – Raaf staat in de boeken top acht 2018 van ‘In de boekenkast’.

Top 8 favoriete boeken van 2018

Een origineel volwassen sprookje

De jongvolwassen Raaf is als baby door een enorme witte raaf gedropt bij een abdij, alwaar hij opgroeide. Tot hij op een dag verandert in een witte raaf en via een heks te horen krijgt dat hij een lotsbestemming heeft, namelijk het redden van zijn koninkrijk Oostrijk van de tiran Gubrel. Samen met de sprekende zwarte kat Balderus gaat hij het avontuur aan, maar hij komt onderweg van alles tegen: van zijn ware liefde uit het Westen tot de bijgelovige mensen uit het Noorden en jaloerse heksen in het Oosten. Een origineel volwassen sprookje vol met mensen die in raven kunnen veranderen, in raadsels sprekende katten, echte kakelende heksen en bliksemvangers op een zwevend schip. De personages spreken tot de verbeelding en de wereld wordt prachtig omschreven. Het verhaal loopt lekker vlot, volgt verschillende personages in korte hoofdstukken en zit vol met gedetailleerde omschrijvingen en beeldspraak. De verschillende verhaallijnen komen al snel samen. Toch heeft de plot nog enkele verrassingen in petto. Het gevaar is nog niet geweken. Eerste deel van de serie ‘Verhalen van de Lacune’. Ook leuk voor jongeren. Vanaf ca. 15 jaar.

Ir. Kirsten Bosscher, Nederlandse Bibliotheekdienst NBD Biblion

Raaf is een fascinerend eerste deel van de originele fantasy-reeks Verhalen van de Lacune, dat leest als een duister sprookje en vol verbeelding zit!

In de wereld van Raaf zijn avontuur, speciale wezens en absurde magie de realiteit. Dit heerlijke en aparte verhaal staat vol met prachtige details en blinkt uit in fantasie. Raaf leest vlot door de korte hoofdstukken en de beeldrijke taal. Het boek kan ook prima gelezen worden door young-adults die houden van een uitdagende en sprookjesachtige fantasy.

Ik begon in dit verhaal en kwam terecht in een wereld vol magie waar goed kwaad moet overwinnen en haat soms sterker lijkt dan liefde. Toch heeft het boek naast die duistere kant ook een ongelooflijke schoonheid en lichtheid. Het sprookjesachtige is verweven in heel het boek en in de personages zie je zowel licht als donker.

Raaf nam me mee naar een absurde plek die als echt aanvoelde en me ontzettend boeiend lijkt om verder te verkennen. In deze fictieve wereld was net, zoals in de echte wereld, sprake van hebzucht, macht en jaloezie. Gelukkig heeft ook deze wereld ruimte voor vriendschap, romantiek en hoop.

Door de magie, onvergetelijke personages en de donkere sprookjeswereld, die met veel gevoel voor detail, sfeer en originaliteit bedacht zijn, ben ik met recht betoverd door Raaf!

Fany van Hemelen, recensent van ‘In de boekenkast’

Raaf

Begeesterend

‘Raaf’ is een boek dat leest als een trein: vlot geschreven, met creatief taalgebruik, fantasierijke wendingen én humor. Uitgeverij Celtica-publishing uit Nederland omschrijft ‘Raaf’ als een ‘sprookjesachtig fantasyverhaal’. Mij heeft ‘Raaf’ in ieder geval begeesterd. Carine werkt intussen aan het vervolg op het eerste boek ‘Raaf’, dat dan ook eindigt op een intrigerende ‘cliffhanger’. (…) Als je je laat meedeinen op de fantasierijke verhaallijnen, beland je in een denkbeeldige wereld die door de schrijfster tot in de kleurrijkste details wordt beschreven. Ik dacht nog ‘Waar haalt ze het?’

Paul Keyenberg in weekblad ‘De Postiljon’ van 23 augustus 2018

volledige tekst

Heerlijk om te lezen

De cover is echt schitterend gemaakt. Zodra Raaf transformeert, geeft dit een beeld hoe het verloop ervan zou kunnen gaan. Het verhaal op zich is heel bijzonder en ook erg spannend. Zeker de gesprekken die Raaf heeft met kater Balderus. De antwoorden die Balderus geeft, zijn een soort van raadsels vol met soms overbodige informatie, echt geweldig. (…) De schrijfstijl van Carine Maes is echt heerlijk om te lezen, ze heeft het onderverdeeld in korte hoofdstukken wat echt fijn en duidelijk is. Het is een verhaal vol fantasie, dieren die praten, omgevingen die anders dan anders zijn, maar dat alles verbaast je totaal niet, je gaat er zo mee in op, dat het echt onmogelijk is om te stoppen met lezen. Raaf is een bijzonder sprookjesachtige fantasie verhaal, wat zowel voor volwassenen als voor young adults geschreven is.

Ilona de Koning op www.bezetenboeken.nl

volledige tekst

Fragment

In de sprookjesachtige fantasy ‘Raaf’ komen fabelachtige wezens voor. Personages die zowel mens als vogel zijn, sprekende katten, wulpse heksen en bijgelovige noorderlingen. Lees hier een fragment.

De boekenkrant 13 augustus 2018 op Twitter

https://deleesclubvanalles.nl/recensie/raaf/

https://deleesclubvanalles.nl/recensie/het-gouden-boek/