Wat mensen zeggen

Verhalen van de Lacune – Eerste – Raaf  van Carine J.A. Maes is vanaf juli 2018 algemeen verkrijgbaar – ISBN- 9789491300813

De royalty’s gaan naar ‘Kom op tegen kanker’.  bestellen

omslag Raaf v4 def

Verhalen van de Lacune – Eerste – Raaf staat in de boeken top acht 2018 van ‘In de boekenkast’.

Bekijk de hele lijst

Fantasie te over

Wat een fantastische wereld! Ik wil meer weten over alle wezens die het Oost-, West-, Noord- en Zuidrijk bevolken.

Mijn favoriete moment? Wanneer Raaf Balderus meeneemt op zijn rug, en ze samen gaan vissen. Net alsof ik er zelf bij was.

Ik kijk al uit naar het volgende hoofdstuk van de verhalen van de Lacune!

Expatje op bol.com

Een origineel volwassen sprookje

De jongvolwassen Raaf is als baby door een enorme witte raaf gedropt bij een abdij, alwaar hij opgroeide. Tot hij op een dag verandert in een witte raaf en via een heks te horen krijgt dat hij een lotsbestemming heeft, namelijk het redden van zijn koninkrijk Oostrijk van de tiran Gubrel. Samen met de sprekende zwarte kat Balderus gaat hij het avontuur aan, maar hij komt onderweg van alles tegen: van zijn ware liefde uit het Westen tot de bijgelovige mensen uit het Noorden en jaloerse heksen in het Oosten. Een origineel volwassen sprookje vol met mensen die in raven kunnen veranderen, in raadsels sprekende katten, echte kakelende heksen en bliksemvangers op een zwevend schip. De personages spreken tot de verbeelding en de wereld wordt prachtig omschreven. Het verhaal loopt lekker vlot, volgt verschillende personages in korte hoofdstukken en zit vol met gedetailleerde omschrijvingen en beeldspraak. De verschillende verhaallijnen komen al snel samen. Toch heeft de plot nog enkele verrassingen in petto. Het gevaar is nog niet geweken. Eerste deel van de serie ‘Verhalen van de Lacune’. Ook leuk voor jongeren. Vanaf ca. 15 jaar.

Ir. Kirsten Bosscher, Nederlandse Bibliotheekdienst NBD Biblion

Raaf is een fascinerend eerste deel van de originele fantasy-reeks Verhalen van de Lacune, dat leest als een duister sprookje en vol verbeelding zit!

In de wereld van Raaf zijn avontuur, speciale wezens en absurde magie de realiteit. Dit heerlijke en aparte verhaal staat vol met prachtige details en blinkt uit in fantasie. Raaf leest vlot door de korte hoofdstukken en de beeldrijke taal. Het boek kan ook prima gelezen worden door young-adults die houden van een uitdagende en sprookjesachtige fantasy.

Ik begon in dit verhaal en kwam terecht in een wereld vol magie waar goed kwaad moet overwinnen en haat soms sterker lijkt dan liefde. Toch heeft het boek naast die duistere kant ook een ongelooflijke schoonheid en lichtheid. Het sprookjesachtige is verweven in heel het boek en in de personages zie je zowel licht als donker.

Raaf nam me mee naar een absurde plek die als echt aanvoelde en me ontzettend boeiend lijkt om verder te verkennen. In deze fictieve wereld was net, zoals in de echte wereld, sprake van hebzucht, macht en jaloezie. Gelukkig heeft ook deze wereld ruimte voor vriendschap, romantiek en hoop.

Door de magie, onvergetelijke personages en de donkere sprookjeswereld, die met veel gevoel voor detail, sfeer en originaliteit bedacht zijn, ben ik met recht betoverd door Raaf!

Fany van Hemelen, recensent van ‘In de boekenkast’

Lees de volledige recensie

Begeesterend

‘Raaf’ is een boek dat leest als een trein: vlot geschreven, met creatief taalgebruik, fantasierijke wendingen én humor. Uitgeverij Celtica-publishing uit Nederland omschrijft ‘Raaf’ als een ‘sprookjesachtig fantasyverhaal’. Mij heeft ‘Raaf’ in ieder geval begeesterd. Carine werkt intussen aan het vervolg op het eerste boek ‘Raaf’, dat dan ook eindigt op een intrigerende ‘cliffhanger’. (…) Als je je laat meedeinen op de fantasierijke verhaallijnen, beland je in een denkbeeldige wereld die door de schrijfster tot in de kleurrijkste details wordt beschreven. Ik dacht nog ‘Waar haalt ze het?’

Paul Keyenberg in weekblad ‘De Postiljon’ van 23 augustus 2018

volledige tekst

Heerlijk om te lezen

De cover is echt schitterend gemaakt. Zodra Raaf transformeert, geeft dit een beeld hoe het verloop ervan zou kunnen gaan. Het verhaal op zich is heel bijzonder en ook erg spannend. Zeker de gesprekken die Raaf heeft met kater Balderus. De antwoorden die Balderus geeft, zijn een soort van raadsels vol met soms overbodige informatie, echt geweldig. (…) De schrijfstijl van Carine Maes is echt heerlijk om te lezen, ze heeft het onderverdeeld in korte hoofdstukken wat echt fijn en duidelijk is. Het is een verhaal vol fantasie, dieren die praten, omgevingen die anders dan anders zijn, maar dat alles verbaast je totaal niet, je gaat er zo mee in op, dat het echt onmogelijk is om te stoppen met lezen. Raaf is een bijzonder sprookjesachtige fantasie verhaal, wat zowel voor volwassenen als voor young adults geschreven is.

Ilona de Koning op www.bezetenboeken.nl

volledige tekst

Film!

Een boek om te verfilmen. Zeer leuk!

Bunzer op bol.com

Super

Een fantasy die afwijkt van wat er al zoveel op papier is gezet. Originele manier van vertellen en spannend. Ik kijk al uit naar het volgende deel!!

VincentDebl op bol.com

Sfeervol, verrassend en grappig!

Een boek vol spanning en grappige personages in een sprookjesachtige sfeer. De verschillende verhaallijnen komen mooi samen met toch nog enkele verrassende wendingen. Ik kijk al uit naar deel 2!

Amieke op bol.com

Super!

Boeiend verhaal, intrigerende personages maar ook grappig (Balderus is subliem). Verrassende wendingen wat er voor zorgt dat het je niet loslaat. Deel 2 aub!!

Felixiana op bol.com

Goed boek

Leest vlot, ben steeds benieuwd naar het volgende hoofdstuk.

Juniman op bol.com

Gaaf

Wat een waanzinnig boek. Gaaf, ik kijk uit naar het volgende deel.

Marion Alblas op Facebook

Spannend, leest als een film en maakt nieuwsgierig naar het vervolg

In een universum, met in elke windstreek een los van elkaar staand rijk, maken oude en nieuwe conflicten het leven hard en gevaarlijk. Sommige van deze conflicten vinden gezamenlijke oplossingen, andere lokken nog meer ellende uit.

Het boek begint wat mysterieus, bouwt op met een schilderachtig taalgebruik en groeit naar een wervelende climax. Sommige verhaallijnen en personages vinden hun einde maar het open einde doet vermoeden dat er nog onverwachte wendingen kunnen vallen en dat de bron nog geheel niet opgedroogd is.

Het verhaal bevat zeker grappige elementen, maar ook licht prikkelende, spanning, romantiek en avontuur.

Zodra het tweede boek uitkomt, mag je het mij opsturen!

Bloody Savio op Hebban

Kijk al uit naar het vervolg

Een frisse en spannende benadering van het fantasy genre. Je voelt al snel mee met de hoofdpersonages. Tijdens het lezen had ik het gevoel dat ik in een dans verwikkeld was, soms een trage dans, dan weer sneller en op t laatst eindigen met de Bolero. Het is zelden dat ik een boek las dat zo capterend was.

Ik hoop dat het minstens een trilogie wordt, zodat ik me helemaal kan onderdompelen in deze nieuwe wereld. Er is volgens mij nog veel te ontdekken in deze wereld en van de achtergrond van de hoofdpersonages.

Waarschijnlijk geen verrassing: ik kijk al uit naar het vervolg!

Fvanaerden op Hebban

Fantasy met een knipoog

Een herkenbaar universum vol fabelachtige figuren en een strijd tussen goed en kwaad, een eerste deel waarin je nog geen antwoorden vindt op bepaalde vragen, en knappe beschrijvingen van zowel natuurfenomenen en karakters. Willen we ook wel eens niet ooit kunnen veranderen in een magisch wezen? Een echte aanrader voor wie

houdt van spannende pageturners vol van magische gebeurtenissen met een doordacht vleugje kritiek op de ‘actuele wereld – wanneer verschijnt deel 2?

ChristinaVG op bol.com

Fragment

In de sprookjesachtige fantasy ‘Raaf’ komen fabelachtige wezens voor. Personages die zowel mens als vogel zijn, sprekende katten, wulpse heksen en bijgelovige noorderlingen. Lees hier een fragment.

De boekenkrant 13 augustus 2018 op Twitter

Advertenties